Witam! Potrzebuje pomocy. Rejestrowalem sie na kilku forach, jednka z nikad nie dociera do mnie e-mial potwierdzjacy, wiec szukam pomocy tutaj. Moja cytryna od pewnego czasu wypuszczala delikatnie zdeformowane liscie, lekko wygiete, lub "niedorozwiniete". od tygodnia liscie zaczely marniec, myslalem, ze moze to wynik zbyt wysokiej temperatury, gdyz z powodu delikatnego oziebienia nie otwieralem na dlugo okna. Wymienilem jej ziemie na ziemie COMO, nie rozbijajac do konca bryly z korzeniami spostrzeglem, ze z korzeniami jest wszystko w porzadku. podlalem delikatnie, w nowej ziemi, jednak cytryna "przestala pic" i ziemia jest podobnie mokra, jak podczas podlewania. odpadanie lisci zostalo zatrzymane, jednak martwie sie, ze to nie koniec problemow. Jak jeszcze moge jej pomoc?
[ Dodano: 2020-07-12, 20:17 ] https://imagizer.imageshack.com/img922/852/iDH0mV.jpg To jej zdjecie, Cytryne ptrzymalem od dziadka, dlatego byloby mi bardzo przykro, gdyby nie dalo sie jejuratowac. Wyhodowana z pestki.
Ostatnio jest cieplej, poniewaz temperatura na dworze jest nizsza i zwyczajnie nie moge sobie pozwolic na zostawienie okna otwartego na noc,
[ Dodano: 2020-07-12, 20:30 ]
Przecieram jej liscie z kurzu, zraszam przefiltorowana woda, oraz nawoze co 1.5 tygodnia westland koncentratem. jesli slonce jest mniejsze, wystawiam ja na taras.