Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Gru 2011 Posty: 763 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2013-03-05, 18:02
Noo troszeczkę się rozrosła Kwitnąć nie zamierza?
_________________ Kłos pszenicy, iść dębowy, jarzębina - podobnie jak my rodzą się, wzbierają sokami, rozkwitają, potem zaś starzeją się, więdną, umierają. Podobnie jak my kochają pieszczotę i nie znoszą brutalności. Przed nimi (...) można otworzyć duszę i znaleźć odzew.
W niedzielę po południu pojechałam do lasu na grzyby. Ale przecież nie grzyby mi były w głowie bo miałam pewne plany. Przywiozłam sobie kawałki gałązek pokrytych mchami i porostami do mojego orchidarium. Powkładałam i tak sobie myślę że coraz bardziej mi to moje mikro przypomina wycinek lasu tropikalnego. Jak myślicie, czy te mchy dadzą radę i się zaaklimatyzują??
_________________ Jeżeli chcesz być szczęśliwy przez krótką chwilę, upij się; jeżeli długo, zakochaj się; jeżeli zawsze, zacznij uprawiać ogród...
Ja mam taką nadzieję że ten mech mi się przyjmie i to wszystko będzie mi pięknie rosło. A póki co, dosadziłam sobie Kapturnice i jedną rosiczkę. Trafiłam na promocję i kupiłam po 1,99 za sztukę .
_________________ Jeżeli chcesz być szczęśliwy przez krótką chwilę, upij się; jeżeli długo, zakochaj się; jeżeli zawsze, zacznij uprawiać ogród...
No i tak, moje fotki diabli wzięli . W takim razie wstawię fotki moich nowych podopiecznych. Taki oto prezent dostałam od Michała. Teraz czekam na kwitnienie bo oba wypuszczają pędy kwiatowe.
Ahahaha...... ja jak weszłam do szklarni ze storczykami to od razu mi się rzucił w oczy. Michał rzucił hasło - Podoba Ci się? To masz na prezent ode mnie. No i już byłam w siódmym niebie .
Miruś, nie mogłam się oprzeć. Była przecena a rośliny w idealnym stanie, zresztą widzisz sam na fotce. Cena 15,99zł, to tak jak za darmo. Uwielbiam jeździć na kontrole do szpitala bo nigdy nie przyjeżdżam pusto. Byłam jeszcze w palmiarni - no ale co Wam będę mówić, wiecie o co chodzi bo mnie znacie .
Pomogła: 18 razy Dołączyła: 04 Kwi 2010 Posty: 9894 Skąd: Prato - Italia
Wysłany: 2013-11-14, 21:04
Jak zajedwabiśśśśśśśśśśśśśśśście!!!!!! Też tak chcę!!!!! Tylko że bym musiała wyeksmitować domowników, bo oni sie na taki wystrój przenigdy nie zgodzą!!!!!! Już musze wojowac o roślinki!
Kiedyś, jak zaczęłam przygodę ze storczykami to o nich marzyłam. Wiedziałam że przyjdzie taki czas że będę je miała w swojej kolekcji. No i się doczekałam.......są......w piątek dojechały .
Oto cztery Dracule .
Miruś, ja się przygotowuję do robienia orchidarium na całej ścianie w pokoju. Jak dobrze pójdzie to na wiosnę zaczynam robotę. Póki co, zaopatruję się w roślinki .
Ewcia, a od kogo miała bym za ten wstęp brać??
Pomogła: 18 razy Dołączyła: 04 Kwi 2010 Posty: 9894 Skąd: Prato - Italia
Wysłany: 2013-11-18, 01:10
Zainwestuj w kamery przemysłowe. Bilet na wejściu a na wyjściu postawimy horvatka jako przedstawiciela sil porządkowych i bedzie sprawdzał czy nikt czego nie wynosi.
Mówiłam już że ja to powinnam mieć ZOMZ . Pojechałam na zakupy, a to dla mnie tereny baaardzo niebezpieczne . Pusto nie wróciłam - wepchały się do koszyka , i nic na to nie mogłam poradzić.
Miruś, noż kurcze, nawet nie wiem jak one to robią. Wystarczy chwila mojej nieuwagi a one już się z koszyka do mnie śmieją .
Oprócz tego wskoczyło jeszcze 8 grudników po 1zł za sztukę i jedna Frizea za 1 zł.
A u wanilii nic nowego. Rośnie ten mój skarb ale jeszcze kwiatków nie ma.
No raczej chyba nie, bo taka już wielka.
Taką Frizee dorwałam za 1zł. Już przekwita ale wypuści nowe roślinki od korzeni. Będzie potem jak znalazł do orchidarium .
Nie dziw się, przez tyle lat trochę tego mi się uzbierało. Ty też z dnia na dzień będziesz miała coraz więcej, bo to bardzo wciąga. I nie mów mi na PANI .