Nie destylowanej tylko DEMINERALIZOWANEJ- takie zboczenie zawodowe Destylowana to jak ją podgrzewamy i skraplamy w osobnym naczyniu. Co prawda jedna i druga woda pozbawiona jest rozpuszczonych w niej soli mineralnych, ale mają delikatnie odmienne właściwości.
Oj Ewuś dla roślinek podejrzewam, że zbyt wielkiej różnicy nie ma. Sama do końca nie wiem na czym to polega, ale wiem, że wodę destylowaną nie wszędzie można zastąpić demineralizowaną i odwrotnie. Przyznam, że dowiedziałam się o tym całkiem niedawno.
Adamski wyjaśniłam wyżej, czym jest woda destylowana. Demineralizowana jak Hurr napisała przechodzi przez filtry. Chodziło mi o różnicę we właściwościach.
Poza tym, to umiem korzystać z wyszukiwarki internetowej.
Skype: piegowata_wawa Pomogła: 1 raz Dołączyła: 04 Kwi 2010 Posty: 702 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-08-05, 15:43
Wczoraj moja rodzinka miniaturek powiększyła się o kolejnego przybysza
Niestety ma złamany pęd, który wkrótce uschnie i widziałam również na nim pajęczynkę (jak nic przędziorki), ale te ciapate kwiatki
Skype: piegowata_wawa Pomogła: 1 raz Dołączyła: 04 Kwi 2010 Posty: 702 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-08-08, 20:07
Ja mu biedakowi nic nie połamałam, już taki był Podejrzewam, że ktoś go sobie odłożył, bo był wciśnięty na samym końcu regału. Może to nawet pracownik sklepu, złamał pęd i później by kupił po obniżonej cenie... Nie przemyślał tylko jednego: że ja będę szybsza
Wysłany: 2013-12-07, 22:34
Aż głupio, że tyle czasu temaciki nie aktualizowane, zwłaszcza, że Ojciec Dyrektor wzywa do tablicy...
Uroczyście melduję, że roślinki żyją, mają się dobrze i ładnie się rozrastają. A "najstarszy" ma jakiegoś "pypcia". Pypeć co prawda przestał rosnąć, ale też chyba jeszcze nie zdechł, więc chyba jest dobrze
Fotki robione 13 listopada:
W tym tygodniu kupiłam sobie kolejne 3 sztuki... W końcu Mikołajki, prawda?
Piękne ,ja dzisiaj posadziłam taką małą roślinkę w ziemi dla storczyków, mam nadzieje że się przyjmie.
Kwiatek będzie w podobnym kolorze jak się przyjmie http://w220.wrzuta.pl/obr...storczyk_212090
Te mini są śliczne, sam myślałem, aby zakupić takie cuś ostatnio. Tyle tylko, że jak duże mi nie kwitną, to małe chyba tym bardziej - więc dałem sobie spokój. Jak dobrze, że przynajmniej można u kogoś na forum takie cudeńka podziwiać