Pierwsza liczba oznacza liczbę kolejek, druga oznacza liczbę liczbę na które dana osoba odpowiedziała, ostatnia liczbę punktów.Wszystkim gratuluje i mam nadzieje, że będzie tak wysoki poziom przez następne kolejki, tak że inni też się dołączą.
_________________ Każdy pasowany na Kawalera Orderu Uśmiechu, musi wypić kielich soku z cytryny, tzw. "próba soku z kwaśnej cytryny".
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Mar 2011 Posty: 285 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2015-01-18, 15:50
Okarynek1 jeszcze 10 kolejek przed Tobą
Mam pytanie do sześciu osób, które odpowiedziały prawidłowo na V pytanie II kolejki. Po czym poznaliście, że jest to tangelo a nie mandarynka deliciosa?
U mnie to był po części strzał a po części domysł, bo tangelo było dwa razy do wyboru, więc tu postawiłem na nie.
Element losowy podnosi walory każdej zabawy
_________________ Cierpliwość uczy nas pokory. Pokora daje nam cierpliwość.
Najgorsze jest to że jednej i drugiej mamy coraz mniej.
Okarynek to jest suma pierwszej kolejki i drugiej, dlatego tam jesteś
tree napisał/a:
Mam pytanie do sześciu osób, które odpowiedziały prawidłowo na V pytanie II kolejki. Po czym poznaliście, że jest to tangelo a nie mandarynka deliciosa?
Pewnie po tym, że resztę odpowiedzi nie prawidłowych wymyślałem ja Widocznie strasznie się dobrze postarałem, bo co krok to jakaś reklamacja
_________________ Każdy pasowany na Kawalera Orderu Uśmiechu, musi wypić kielich soku z cytryny, tzw. "próba soku z kwaśnej cytryny".
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Gru 2011 Posty: 763 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2015-01-18, 17:18
Ja dalej się upieram przy swoim, bo na pierwszym zdjęciu za nic nie widać tej charakterystycznej szyjki na owocach, a drugie jest ucięte w najważniejszym miejscu.
_________________ Kłos pszenicy, iść dębowy, jarzębina - podobnie jak my rodzą się, wzbierają sokami, rozkwitają, potem zaś starzeją się, więdną, umierają. Podobnie jak my kochają pieszczotę i nie znoszą brutalności. Przed nimi (...) można otworzyć duszę i znaleźć odzew.
z tym "tangelo" to biję się w pierś - moja wina pochrzaniłem zdjęcia przy wysyłce do Centera, nie sprawdziłem i wyszło jak wyszło.. Gratuluję czujności tym co zauważyli błąd - to był tangor a nie tangelo.
Ja nie wiedziałam co to było Wiedziałam na pewno, że nie lumia i nie żaden grejpfrut, więc googlałam tangelo i deliciosę. W końcu odrzuciłam deliciosę bo na większości zdjęć w internecie ma takie wąskie, długie, lancetowate liście - prawie jak wierzba. Zobaczcie tutaj (zdjęcie klimasowe):
Tangelo jest z kolei parę odmian, i co odmiana, to inne liście (owoce zresztą też bardzo różne): TANGELO
(w ogóle to polecam tę stronkę do porównywania zdjęć, tam można mieć pewność że zdjęcie przedstawia to, co powinno)
Znalazłam też takie zdjęcie:
Potem porównałam z potworem w pytaniu:
Wtedy na dziewięćdziesiąt procent wyeliminowałam Deliciosę.
Na koniec doczytałam jeszcze, że Tangelo to hybryda grejpfruta i mandarynki, i przestałam się dziwić, że liście są szersze.
Wtedy strzeliłam że to Tangelo, bo wszystkie inne opcje zostały wyeliminowane
No i miałam rację, że to nie Lumia, nie grapefrut i nie Deliciosa.
Ale że czwarta odpowiedź też jest nieprawidłowa, to już nie mogłam wiedzieć
Moja testowa dedukcja tak daleko nie sięgnęła
_________________ Give a man a fish, and you'll feed him for a day. Give him a religion, and he'll starve to death while praying for a fish.
W związku z tym, że są wakacje i ludzie wyjeżdżają, postanowiliśmy następną kolejkę przenieść na po wakacjach, tak żeby każdy miał równe szanse i nie stracił ich przez wyjazd.Mam nadzieję, że nikt nie będzie zawiedziony, odbędą się wszystkie kolejki tylko po przerwie.Pozdrawiam center80
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Lut 2014 Posty: 313 Skąd: z pestki
Wysłany: 2015-07-16, 01:01
W sumie to nawet dobrze bo można by też tak zrobić, że odpowiedzi można udzielać przez cały miesiąc w okresie wakacji, ale z wiadomych względów lipiec już by odpadł Ale taka opcja też jest jak najbardziej spoko, tym bardziej dla mnie, bo się jeszcze smartfona nie dorobiłem
Ze względu na sytuację, że mamy dwie osoby ex aequo jutro o 20 zostanie dla nich przeprowadzona dogrywka, gdyby ta dogrywka nie przyniosła rozstrzygnięcia, to zostanie przeprowadzone losowanie.Osoby, które chcą się sprawdzić, mogą też odpowiadać w dogrywce,ale ich odpowiedzi nie będą brane pod uwagę.
Druga sprawa to wszystkie osoby które brały udział w ostatniej kolejce mają prawo do zrazu, tak jak to było kiedyś(Odbiór u Michała)
Lista osób, które mają prawo:
1.bartmajster
2.teresakazik2
3.lorimmel
4.fotograf
5.proboszcz
6.zabek3404
7.xylenes
8.albertoo
9.kakyu
10.wojtekwmc
Wysłany: 2016-03-01, 14:31
Tak mi się wydawało właśnie, ale chciałem się tylko upewnić Myślałem też o tym, że gdyby dogrywka nie przyniosła skutku, to żeby sumę nagród z pierwszego i drugiego miejsca podzielić na pół i już zrobić wtedy bez losowania Ale to tylko taka moja propozycja decyzja należy do Was
Ja nie muszę robić nawet dogrywki, jak się dogadacie z lorimmel, żeby był taki podział to nie ma sprawy z mojej strony, to już zależy od was. Zdecydujcie do wieczora i dajcie mi znać
Jedna sprawa jak do teraz nie było odpowiedzi, to dogrywka aktualna wieczorem rozumiem.
Druga sprawa osoby , które są z listy powyżej, niech przysyłają na ten email kontakt@wloskierosliny.pl propozycję jakie zrazy chciałyby dostać.Oprócz tego potrzebny jest adres wysyłki,czy to do mamy, taty, siostry, ważne, żeby jakiś adres był
Tak mi się wydawało właśnie, ale chciałem się tylko upewnić Myślałem też o tym, że gdyby dogrywka nie przyniosła skutku, to żeby sumę nagród z pierwszego i drugiego miejsca podzielić na pół i już zrobić wtedy bez losowania Ale to tylko taka moja propozycja decyzja należy do Was
Ja jak najbardziej jestem za tym żeby zsumować i podzielić na pół
_________________ Give a man a fish, and you'll feed him for a day. Give him a religion, and he'll starve to death while praying for a fish.
Mega gratulacje dla wojtekwmc i alberto oraz dla wszystkich uczestników konkursu Uważam że fajniej jest mieć dwa pierwsze miejsca niż jedno
Bardzo dziękuję adminom za 12 miesięcy super fajnej zabawy - nici by z tego były gdyby się im nie chciało
(Ale jeśli przygotowaliście dogrywkę to pokażcie wszystkim dla zabawy . Byłoby żal gdyby się zmarnowała )
Właśnie zobaczyłam że zrazik mi też przysługuje - ostatnio moje ukorzenianie zakończyło się kompletną klapą (tzn. stuprocentową) więc tym razem będę próbować zupełnie inaczej, w ziemi. Bardzo dobry pomysł proboszcz żeby ze zrazami troszkę poczekać - jak najbardziej się podpisuję
Wysłany: 2016-03-03, 23:52
Ja również gratuluję wszystkim laureatom konkursu Jestem bardzo zadowolony, że mogłem brać w nim udział i udało mi się w nim osiągnąć taki wynik Już się nie mogę doczekać nowych roślinek w mojej kolekcji
lorimmel napisał/a:
Bardzo dziękuję adminom za 12 miesięcy super fajnej zabawy - nici by z tego były gdyby się im nie chciało
dołączam się do podziękowań i dziękuję również Klimasowi za ufundowanie nagród
Mam pytanie (a właściwie dwa) do Michała.
Czy po zraz mogłabym się zgłosić dopiero w kwietniu (czy to nie kłopot) i czy mam wysłać jakieś dane, żeby wygrany bon pojawił się na moim koncie w sklepie?
1. Ty decydujesz kiedy wysyłamy gałązki.
2. W kwestii odbioru nagrody w sklepie - wyślij mi proszę na na michal@wloskierosliny.pl swoje Imię i Nazwisko oraz kwotę nagrody a ja "doładuję" Twoje konto (oczywiście rejestracja jest warunkiem koniecznym). Potem zakup opłacisz tymi punktami.
W kwestii pkt 2 - pozostałych 2 Zwycięzców również poproszę o takie info na @.