Pewnie że się sprawdzą. Wystarczy tylko poszukać okazji. Z tego co widzę to jesteś z Częstochowy. Masz OBI i inne hipermarkety. Zawsze mają jakieś przeceny. W Kauflandzie za bezcen kupuje się w niedzielę i poniedziałek - ja mam to sprawdzone....hahaha.
_________________ Jeżeli chcesz być szczęśliwy przez krótką chwilę, upij się; jeżeli długo, zakochaj się; jeżeli zawsze, zacznij uprawiać ogród...
Pomogła: 18 razy Dołączyła: 04 Kwi 2010 Posty: 9894 Skąd: Prato - Italia
Wysłany: 2013-12-04, 23:49
To Wam też się roślinki do rąk same przyklejają? Mnie jakoś też... Dlatego ostatnio nie chodzę do mojego ogrodniczego. Bo wiem że na pusto nigdy samtąd nie wyjdę. A teraz mam tak zwane suchoty kieszonkowe.
Dzisiaj do mojego domu przywlekłam małego storczyka , a właściwie 3 w jednej doniczce i Laur, Wawrzyn szlachetny oczywiście pojechałam tylko po laur ale nie mogłam wyjść bez storczyka chociaż jest bez kwiatów
Ten drugi to ma aż 3 kwiatki w jednej doniczce i już 4 pędy na kwiaty puszcza. Pani która mi o sprzedała powiedziała że jak przekwitnie można go rozsadzić na 3 doniczki.
Afro, a może załóż własny temacik - z przyjemnością będziemy obserwować jak roślinki sobie radzą i Twoją opiekę nad nimi
Jeszcze z nowym tematem poczekam ,ale pewnie niedługo trza będzie pokazać jak mi nowy storczyk będzie kwitł bo wierze że będzie i to nie byle jak .
Wie ktoś gdzie sadzonki szałwi białej można kupić?
Były święta, jemioła pod sufitem
i choinka, a pod nią prezenty. Ponieważ cały rok byłam grzeczna i nie marudziłam , to i mnie się co nieco dostało.
Taki prezent dostałam od aniołka - bo to aniołek prezenty przynosi .
A takie śliczności przywiozłam z wyprawy do kliniki .
_________________ Jeżeli chcesz być szczęśliwy przez krótką chwilę, upij się; jeżeli długo, zakochaj się; jeżeli zawsze, zacznij uprawiać ogród...
Dorotko warunki sprzyjają. Ciepło, wilgotno i wszystko szybko rośnie. Aż miło patrzeć jak z małych sadzoneczek które gdzieś tam zdobyłam, robią się kępki roślin.